NA KÁVĚ TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 9.5.2022

Dnes je naše káva netradiční. Jednak v netradiční den, a hlavně … S netradičním hostem 👏🏼🙏🏼 dnes totiž na moje otázky odpovídá MISTRYNĚ SVĚTA 🥇 NIKOL VANDERKOVÁ. Tak vezměte kávu i dnes a jdeme na to. Nikol nám poslala i několik parádních videí a fotek, abychom si atmosféru mistrovství v USA dokázali lépe představit 👏🏼😊

  • Niky, v dubnu se ti společně s reprezentací ČR v cheerleadingu podařilo vyhrát mistrovství světa. Moc gratulujeme ke skvělému úspěchu. Řekni nám, jaký to byl vůbec pocit, získat zlatou medaili ?

Děkuji za gratulaci 🙂 Když jsem se dozvěděla, že jsme první, tak jsem si to ani neuvědomovala a jen jsem stála a nechápala. Vůbec jsem tomu nevěřila. Až třeba 3 dny po zisku medaile mi to celé došlo.

  • Přibliž lidem, co to vlastně cheerleading je ?

Je to týmový sport, akrobacie na zemi i ve vzduchu. Hlavní náplní jsou lidské pyramidy a tanec. Není to stejné, jako se v ČR používá termín „roztleskávání“. Je v tom rozdíl. Roztleskávání je na fotbale a cheerleading je soutěžní disciplína.

  • Jak často trénuješ a za jaký tým soutěžíš v ČR ?

Trénuji za tým Glitter Stars Slavkov u Brna. Trénink mám většinou 3x týdně a k tomu 1x chodím do posilovny. Navíc o víkendu vždy trénuji v Praze.

  • Přidáváš si někdy tréninky / posilování atd. sama, nad rámec toho, co musíš ?

Jako jsem říkala už dřív, jednou týdně si zajdu sama do posilovny. Jinak jsem ráda, že můžu chvíli oddychnout.

  • Vraťme se k MS. Konalo se v USA, jak dlouho jste v Americe byli?

Mistrovství se konalo v Orlandu, byli jsme zde 8 dní, s příletem a odletem celkem 10 dní.

  • Soutěžila jsi za tým. Kolik vás v týmu je ?

V týmu je nás 24 holek. Existují i smíšené týmy, ale my jsme závodili v „dívčí“ kategorii.

ZA JAKÝ VÝKON HOLKY ZÍSKALY ZLATOU MEDAILI?

KOUKNĚTE ZDE 🥇👏🏼

  • Jak náročný byl celý program mistrovství? Přibliž nám, jak zhruba vypadal váš den ?

Dny se lišily před závodem a po něm. Hned první den po příletu jsme měli dva tréninky, jeden dopoledne a jeden odpoledne. Většinou trénink trval 2 hodiny. V pondělí před závodem jsme měli už domluvenou halu, abychom si mohli vyzkoušet i koberce, na kterých se závod uskutečnil. Venkovní trénink byl na trávě. Takto se opakovaly dva dny před závodem, ráno i odpoledne.

Vyhlášení výsledků
  • Užila sis USA i trošku jako „turista“? Vím, že jste zůstávali ještě cca týden po skončení mistrovství. Nebo to bylo spojené jen s povinnostmi okolo výhry ?

Po soutěži jsme zůstali ještě 4 dny, kdy jsme chodili hlavně po zábavních parcích, užili jsme si horské dráhy a ty velké atrakce. To bylo skvělé. Žádné další povinnosti spojené s výhrou se nás netýkaly, to za nás vše řešily trenérky. Program mistrovství nekončil naším závodem, ty soutěže probíhaly dál ve starších nebo chlapeckých kategoriích. Takže na formální věci nebylo moc prostoru.

  • Je ti teprve 15 let a už máš takovou úžasnou zkušenost. Máš ještě nějaký další sportovní cíl ? Čeho bys ještě chtěla dosáhnout ? 🙂

Chtěla bych se udržet v národním týmu. A největší vizí je 2028 OLYMPIÁDA V Los Angeles. Na mistrovství jsem se vlastně dostala už 2x, ale vždy to přerušil covid. Odtrénovala jsem celou mistrovskou sezónu a měsíc před soutěží byla zrušena. Takže jsem ráda, že to na třetí pokus vyšlo.

Ještě jednou moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších krásných úspěchů 🙂

Sledujte NIKOL NA FACEBOOKU / INSTAGRAMU 👏🏼

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA