VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 18.5.2022

Nadpis necháme stejný … I když tentokrát mi Lízy kávu odmítnul. Prý radši na pivo 😀 ale jak se těší na zápas s Bystrcí a jak se vůbec cítí po zhruba polovině sezóny, to jsem se naštěstí dozvěděla. Tak vařte kávu nebo si nechejte přinést pivo a jdeme na to ..

  • Máte za sebou zápas v Ráječku. Prohráli jste těsně, o jeden gól. Jak tento zápas hodnotíš?

Samozřejmě vždy se hodnotí lépe vyhraný zápas, ale bohužel tentokrát to nevyšlo. Těsná prohra vždy zamrzí. Do Ráječka jsme odjížděli v dobré a uvolněné náladě. Samozřejmě jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého a pro nás je Ráječko vždy velmi nepříjemný soupeř. Asi 2x jsem si zápas pouštěl zpětně. A jednoznačně jsme nedokázali zopakovat výkon s Kuřimí. Strašně nám scházel pohyb s míčem i bez něj. Jakobychom první poločas seděli ještě v autobuse. Neběhalo se, prohrávali jsme souboje a nestíhali jsme včas dostupovat soupeře. Nakonec jsem soupeřovi svojí hrubkou nabídl možnost jít do vedení, za což se klukům ještě jednou omlouvám. Ale druhý poločas jsme se vzpamatovali, najednou to šlo, přišel i vyrovnávací gól z penalty a cítili jsme, že by to mohlo zase jít. Měli jsme pak i několik 100% šancí. Pokud bychom se ujali vedení my, tak si myslím, že by Ráječko už nedokázalo zareagovat. Bohužel konec zápasu byl spíše chaotický, a hosté nás za to potrestali.

  • Dnes vás čeká semifinále poháru v Bystrci. S jakými pocity do tohoto utkání jdeš?

Jednoznačně natěšeně a odhodlaně. Ta motivace je velká, znovu se dostat do finále, to by bylo něco skvělého. Myslím si, že si to uvědomujeme všichni, co jsme v kabině. Navíc máme Bystrci co vracet.

  • Náročný program Bystrcí nekončí, další zápas hned v sobotu, pak znovu ve středu a zase v sobotu. Jak se na ten „anglický“ týden připravujete ?

Myslím si, že trenér chápe, že je především potřeba si v kabině udělat klid a pohodu, zregenerovat a popřípadě doléčit drobná zranění. Samozřejmě nemělo by se úplně zvolnit, stále je potřeba trénovat, ale určitě tomu trénikovou jednotku nějak přizpůsobí. Hlavně jak říká, musí nás to bavit. A mě teda rozhodně více baví zápasy než tréninky, takže takové anglické týdny vítám.

  • Jak se cítíš ty osobě zhruba v polovině jarní části sezóny, jak po fyzické, tak i psychické stránce ?

Co se týče fyzické stránky, tak už to není jako ve 20, ale pořád si myslím, že nějaké síly tam ještě jsou. Samozřejmě ta regenerace je horší, a kolikrát to člověku trvá i den dva, než se z náročnějších zápasů (viz Kuřim) vzpamatuje, ale pořád si myslím, že síly tam stále ještě jsou. Po psychické stránce je to ještě lepší, v kabině je dobrá parta, jsme mezi top mančafty, vyhrává se, takže za mě velká spokojenost a užívám si to.

  • Několikrát v rozhovorech od tvých spoluhráčů padlo, že byste se rádi umístili „na bedně“. Čemu dáváš přednost ty. Bedna v sezoně, nebo finále / vítězství v poháru ?

Nerad bych aby to vypadalo namyšleně, ale rád bych bral obojí. Do každého zápasu jdu s tím, že chci vyhrát. Tudíž nyní nepřemýšlím nad tím, co by bylo lepší nebo co bych raději. Zkrátka chci vyhrávat a na konci sezóny si pak s klukama řekneme, z čeho máme větší radost. Jestli z bedny, nebo z finále.

Díky za tvůj čas, ať se vše podaří ✊🏼🙂

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA