VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 14.9.2022

O víkendu se mu podařilo vstřelit dva góly. I proto jsem si ho dnes pozvala na kávu. Útočník Tatranu Lukáš Obruča odpovídal mimo jiné na to, zda pohár je pro hráče stále tak dobrou motivací a jak se připravuje na další utkání.

Kávu máte ? ☕

  • O víkendu se vám podařilo doma zvítězit, až na třetí pokus. Jaké bylo utkání s Kunštátem z tvého pohledu ?

Rozhodně nebylo jednoduché, s čímž jsme počítali, vzhledem k dosavadním výsledkům obou týmů. Ale po dvou nepovedených domácích zápasech jsme už chtěli doma naplno bodovat a zvednout si sebevědomí. První poločas naše hra nebyla taková, jakou bychom chtěli hrát a soupeř ukazoval, v čem je silný. Pozitivní byl jenom průběžný výsledek 2:1. Ve druhé půli jsme se prezentovali úplně jiným fotbalem, který nám zajistil třetí gól a několik dalších gólových šancí. S výsledkem jsem spokojený a doufám, že nám to pomůže do dalších zápasů.

  • Toto utkání se hrálo zároveň jako pohár. Byla to pro vás motivace navíc, když v poháru obhajujete vítězství z loňského roku?

Byla to jednoznačně motivace tento zápas zvládnout a posunout se tak do další fáze poháru, i když po posledních třech zápasech panovaly trochu obavy. Každopádně jsme ukázali, že se umíme kousnout a že zatím tyto dvojzápasy zvládáme.

  • Start sezóny byl klasicky trošku pomalejší, myslíš, že váš domácí výhra dostane na vítěznou vlnu? Čeká vás venkovní zápas v Ratíškovicích, nic jednoduchého.

Určitě, věřím v to, že se to tímto zápasem otočí a dostaneme se zase do nějaké pohody, díky které potom budeme ty další zápasy zvládat. Žádný soupeř v této soutěži není jednoduchý, zvlášť když hrajete venku. Ale my se na to nachystáme a zvládneme to.

  • Do týmu přibylo dost nových hráčů, zranění z loňské sezony se ještě neuzdravili, jak tuto situaci vnímáš ? Je podle tebe tým už sehraný, nebo to chce ještě čas ?

To tak ve fotbale chodí, že hráči přicházejí a odcházejí, bohužel i to zranění k fotbalu patří, ale kluci nám chybí dlouhodobě, což je samozřejmě nepříjemné. A u nově příchozích hráčů je to o co nejrychlejší adaptaci a nějakém ztmelení kolektivu … a to už proběhlo. Na hřišti to trvalo dýl, ale myslím, že už všichni ví, jak to chceme hrát. Každopádně herní projev musíme ještě zlepšit.

  • Klasická otázka na závěr … tvoje představy a přání pro podzimní část sezóny ? Týmové nebo osobní 🙂

Ty týmové jsou jít poctivými výkony zápas od zápasu a najet na vítěznou vlnu. Přál bych si být po podzimu do 5. místa. A osobně bych chtěl víc takových zápasů, jako teď proti Kunštátu.

Díky za tvůj čas.

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA