VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 5.10.2022

Dnes jsem na kávu pozvala útočníka rousínovského týmu Tomáše Floriána. Hledal odpověď na to, proč se týmu momentálně nedaří podle představ a jak to změnit 😊

Tak vařte kávu a jdeme na to ☕ …

  • Máte za sebou dvě utkání, středeční vložené s nováčkem z Lednice (0:0) a venkovní zápas v Bosonohách (2:1). Jak ty zápasy hodnotíš? Získali jste 1 bod, očekávání bylo asi větší.

Lednice … Výsledek 0:0 a 1 bod z domácího utkání je málo. Ale jejich poslední čtyři zápasy skončily vždy tímto výsledkem (Ivančice, Kuřim, Rousínov i Líšeň B). Neviděl jsem ostatní zápasy, ale hráči Lednice se určitě nikam nehrnou a soustředí se hlavně na čisté konto, což jim vychází. Do Bosonoh jsme odjížděli s tím, že nebereme nic než 3 body! Začátek utkání jsme zvládli, ale to nestačí. Špatné řešení situací, hromada chyb a asi i smůla vedla k otočení zápasu pro domácí s konečným výsledkem 2:1.

  • Vypadá to, že týmu schází ta „lehkost“ z loňska. Co se podle tebe dá udělat jinak, aby se to vrátilo zpět ?

Tým byl doplněn o nové hráče, vzhledem k tomu, že jsou někteří kluci dlouhodobě zranění nebo skončili. Minulý rok jsme téměř celou sezónu odehráli v jedné sestavě, až na pár výjimek. Každý měl na hřišti nějaký úkol a tým se dobře znal a byl sehraný. Tato sezóna je jiná. A hlavě změny v předních řadách a různé rotace hráčů, kdy se trenér snaží najít správnou kombinaci hráčů na postech, aby nám to tam zase padalo – to je asi momentálně náš problém.

  • O víkendu vás nečeká zrovna lehký soupeř, přijede Moravská Slávia. Co na ně bude podle tebe platit, aby se vám podařilo stoprocentně bodovat ?

Morenda je na tom poslední dobou výsledkově podobně. Začátek sezóny jim vyšel o něco lépe než nám, ale určitě je to tým, který se dá porazit a tak započít návrat do horní poloviny tabulky. Po posledním domácím utkání máme vedení a hlavně divákům co vracet. Takže nám nezbývá nic jiného, než jezdit po zadku, jak jsme si řekli na tréninku a udělat maximum abychom to zvládli!

  • Jak moc podle tebe chybí zranění kluci ( Něma, Handla, Horvi) ?

Všichni jmenovaní nám chybí, jak už fotbalově, tak přístupem i tím, jak každý zapadl do kabiny. Tam jsme vytvořili skvělou partu vzhledem k tomu, že všichni jmenovaní sem minulý rok přišli jako noví hráči. Mezi které jsem patřil i já nebo Mira Divácký, který bohužel taky nemůže pokračovat. Ale myslím, že se všichni těšíme, až se zase ukážou 🙂

  • Aktuálně se situace otočila a vy, kteří jste před cca rokem a čtvrt přišli, už patříte k oporám a stálicím. Co poradit novým klukům, aby se rychle adaptovali a v kabině to zase začalo fungovat ? Neměl bys je vzít na pivo ?

Každý je jiný, někdo se adaptuje za týden, někomu to trvá déle. Ale myslím, že kluci, co přišli nejsou pod žádným tlakem. Podmínky mají dobré a každý z nás je ochotný jim poradit nebo říct co a jak chodí. Trošku mi chybí ta doba z minulého roku, kdy jsme spolu trávili víc času. Téměř po každém zápase mi zůstalo auto v Rousínově 🍻😅 Na pivo s klukama rád zajdu! Ale to bych po úspěšném hledání zakopnutého míče na konci tréninku nesměl některé potkávat u brány, jak jsou už na odchodu 😃

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA