VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 12.10.2022

Dnes jsem zpovídala jednoho z marodů týmu … Cca 14 dní po operaci kolene si na kávu udělal čas záložník Tatranu Tomáš Horváth. Jak dlouho mu bude trvat návrat na trávník a co říká na současnou situaci .. čtěte právě teď ☕

  • V sobotu jsme se viděli na fotbale po dlouhé době. Ty ses objevil – pro některé překvapivě – s berlemi. Řekni nám, co se stalo ?

V létě se mi na firemním turnaji stalo těžké zranění kolena. Následovala vyšetření a tam se potvrdilo přetržení předního křížového vazu. Doktor mi řekl, že musím jít na plastiku, pokud chci ještě hrát fotbal.

  • Operaci máš za sebou, chodíš na rehabky … kdy se budeš moct vrátit na hřiště ?

Jak už jsem psal, tak se jedná o celkem závažné zranění, a s tím je spojená i délka rekonvalescence. Největší pooperační bolesti mám za sebou. Zhruba před týdnem jsem začal s rehabilitací. Jsou vidět určité pokroky, ale nic není hned. Co se týče mého návratu na zelený pažit, tak tuhle sezónu už s největší pravděpodobností nestihnu.

  • I přesto, že tě zdravotní komplikace vyřadily na chvíli ze hry, zůstáváš s kabinou v kontaktu. Dokážeš jako ten „z venku“ něco klukům poradit ? Co třeba ty vidíš a oni vidět nemusí ?

S kabinou jsem stále v kontaktu, ale spíše jen přes telefon. Podle mě je důležitý si uvědomit, že je soutěž strašně vyrovnaná. Možná je to trochu otřepané, ale já si za těch pár let několikrát potvrdil, že se opravdu dá hrát s každým. Celý tým se musí semknout a kvalitně dohrát podzim. Přes zimu si vyhodnotit, co bylo špatně a kvalitně potrénovat.

  • Bavili jsme se spolu, že víme, že se situace otočí a zase se začne dařit. Myslíš, že se to povede hned tento víkend ? V plánu je opět jednodenní soustředění v Pavlovicích. To byl vždycky správný krok ! 🙂

Sám na tohle minisoustředění strašně rád vzpomínám. Na chvíli jsem si připadal jako ligáč 👍 a musím říct, že to není špatný pocit. Když budu mluvit za celý tým, tak nám to vždycky pomohlo nejen v následujícím zápase, ale i v další práci.

  • Viděl jsi už více letošních zápasu, nebo ten sobotní s Morendou byl první ? Co je podle tebe jinak oproti loňsku ?

Byl jsem jen na prvním zápase v Bystrci, kde jsme vyhráli gólem ze standartky a teď to byl můj druhý zápas. Na nějaký delší rozbor jsem ten vzorek zápasů neměl moc velký, ale jako první mě napadla přirozená síla mužstva, kterou jsem tam v takové míře jako v minulé sezóně neviděl. Vezli jsme se na určité vlně, která nám pomáhala i v zápasech, kdy se nám třeba tolik nedařilo. Tým se během léta značně obměnil a zatím si hledá formu hlavně v ofenzívě.

Na závěr bych chtěl poslat vzkaz klukům do kabiny … že bychom potřebovali nový dresy. Voráček na cestě a myslím, že v tom nejsem sám 😃

PŘEJEME BRZKÉ UZDRAVENÍ, TOME ! 🍀

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA