VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 4.4.2023

První zápas na hřišti soupeře se povedl, ve druhém jarním venkovním zápase se fotbalistům Tatranu bodovat nepodařilo. Na možné důvody jsem se po prohraném zápase zeptala brankáře Tatranu Milana Řepky.

  • Třetí jarní utkání, druhé utkání za sebou bez bodu. I přesto, že jste předvedli úplně jiný výkon, než doma s Bystrcí, stejně se vám žádné body uhrát nepodařilo. Jak bys utkání s Mutěnicemi hodnotil?

Zápas se mi hodnotí velmi špatně. Nezískali jsme žádné body, přitom jsme měli na to, odvézt všechny tři. Vytvořit si venku šest gólových situací a neproměnit ani jednu, to je smutné. Byl to úplně jiný zápas než s Bystrcí, hráli jsme přesně tak, jak se po nás chtělo. Měli jsme výborné kombinace, díky kterým jsme se do šancí dostávali. Opět jsme se ale nevyvarovali chyb, které nás v každém zápase sráží dolů. Naopak Mutěnice potrestaly náš nedůraz ve vápně a své „šance“ proměnily.

  • Jak se při takovém utkání cítí brankář, kdy se soupeři podaří dát 3 góly z pěti střel za celý zápas?

Rozhodně se cítím blbě, když z pěti střel dostanu tři góly. Ale je to celé o tom, že jsme byli málo důrazní ve vápně a hráči Mutěnic vždy propálili všechno, co jim stálo v cestě. Hlavně jsme jim tedy podle mě všechny 3 góly nachystali svojí nekoncentrovaností.

  • Máte před sebou zápas s Boskovicemi, který je zároveň hraný jako čtvrtfinále krajského poháru, který jste loni vyhráli. Co změnit, abyste zápas zvládli a zvítězili?

Zápas s Boskovicemi bude pro nás znamenat hodně. Jak v tabulce, která nevypadá vůbec pěkně, tak i v poháru, kde bychom chtěli zopakovat loňský úspěch a dostat se do finále. Musíme změnit náš přístup k zápasu. Jezdit po zadku a rvát se o každý balón. Věřím, že se nám opět podaří vytvořit si šance, tentokrát ale musíme být nekompromisní v zakončení. Pokud toto splníme, můžeme uspět.

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA