VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 5.4.2023

O víkendu sehrály svoje utkání týmu žáků.

TATRAN ROUSÍNOV „U13“ – SVRATKA BRNO 0:4 (0:2)

Utkání mladších žáků hodnotil trenér Stanislav Píšek.

„Utkání se nám bohužel vůbec nepovedlo, a jen díky gólmanovi Svobodovi nebyl výsledek vyšším rozdílem. Bohužel nikdo nám nedá nic zadarmo a pokud si půjdeme jen zahrát, odměna se nemůže dostavit. Teď nás čeká volno a snad se nám uzdraví marodi, abychom po Velikonocích mohli navázat na poctivou práci ze zimní přípravy a konečně bojovali o hezké výsledky a měli radost ze hry. Znovu bych rád pochválil kluky z přípravky, jak se perou se staršími soupeři, jen tak dále :-).“

Sestava : Svoboda, Stejskal, Filip, Šmerda, Svobodová, Mahdal, Blažík V., Blažík A, Zukal, Volgemut, Imriška, Panajotidis.

TATRAN ROUSÍNOV „U15“ – SVRATKA BRNO 1:3 (1:1)

Hodnotil trenér Miloš Vanderka.

„V sobotu jsme nastoupili k prvnímu domácímu zápasu proti Svratce Brno. Soupeř byl zpočátku aktivnější, čímž se dostal do vedení již ve 4.minutě zápasu, ale kluci se nevzdali a v 8.minutě vyrovnal Miloš Vanderka ⚽. Štěstí nám však nepřálo, když se ve 13. minutě zranil Martin Vintr. Naši se nevzdávali, vypracovali si několik šancí, které ovšem neproměnili. Druhý poločas byl poměrně vyhrocený ze strany soupeře. Z jejich strany padlo 6 žlutých karet. Bohužel nám ke konci došly síly a obdrželi jsme v 64.minutě gól a v 68. z penalty. Tím chci klukům poděkovat za odvedený výkon, bod si určitě zasloužili.

Sestava: Pustina, Juráček, Grošek, Wágner, Hrachovina, Doležel, Vintr, Koudelka, Musil, Hai Dang Ha, Boušek, Vanderka, Kuklínek.

Své první jarní utkání hrál také dorost. Podařilo se mu přivézt tři body z Kunštátu.

ŽIJEME HROU – TATRAN ROUSÍNOV „U19“ 0:4 (0:0)

Utkání hodnotil trenér Eliáš :

„V neděli 2. dubna dorostenci zavítali na fotbalové hřiště do Lysic, kde odehráli od 10:30 hod dopolední zápas s týmem Žijeme hrou. Před zápasem pršelo a terén byl těžký a klouzal. První poločas nepadl gól a stav po 45. minutě byl 0:0. V úvodu druhého poločasu po volném přímém kopu odražený míč umístil do brány záložník Tatranu Daniel Mrázek. Deset minut nato od poloviny hřiště individuálně pronikl před vápno soupeře David Eliáš a vybíhajícího brankáře přeloboval. Začala se dařit kombinace a tým Rousínova nepolevil v důrazu a v 76. minutě zvýšil Damián Buchta střelou na 0:3. Z rohového kopu poté nekompromisně zakončil hlavou Adam Švaříček a tím uzavřel skóre zápasu. V závěru zápasu ještě hráči Tatranu dvakrát trefili břevno soupeře. Končený stav Žijeme hrou – TJ Tatran Rousínov 0:4.“

Sestava: Jaromír Kala, Michal Bartošek (K), Daniel Jan Chromý, David Eliáš, Nicolas Matejov, Daniel Mrázek, Jakub Hráček, Damián Buchta, Ondřej Svoboda, Adam Švaříček, Marek Janeček, Roman Salzburger, David Polák.

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA