VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 8.4.2023

Ze tří utkání bral Tatran 3 body, což bylo málo. V tabulce se propadnul na 13. příčku a střed tabulky se vzdaloval. Proto museli fotbalisté Rousínova zabrat. Nečekalo je vůbec jednoduché utkání, přijel favorit z Boskovice, ale tým trenéra Milana Bouška je dokázal obrat o všechny body a navíc vítězstvím vybojovat postup do semifinále krajského poháru. Netradičně se mezi střelce zapsal i Matěj Rozehnal, kterého jsem po zápase vyzpovídala.

  • Po dvou prohraných zápasech vás čekaly výborně hrající Boskovice. Utkání, kdy jste potřebovali získat tři body se zároveň hrálo jako čtvrtfinále krajského poháru. Co z toho pro tebe bylo důležitější?

Po dvou prohrách jsme chtěli hlavně zlepšit náš výkon, koncovku a rozhodně být zodpovědnější na naší polovině. Těžko se mi ale rozhoduje, co bylo v utkání důležitější. Jako tým jsme cítili, že hrajeme „o život“ a že remíza pro nás do tabulky nic moc řešit nebude. Ale jsem rád i za ten postup do semifinále, těší mě asi obojí stejně.

  • Jak bys utkání hodnotil? Co podle tebe rozhodlo, že jste utkání zvládli?

Utkání se mi hodnotí velmi dobře, opět jsme si dokázali že poctivým výkonem dokážeme konkurovat každému v soutěži. Samozřejmě při nás stálo i trochu toho štěstíčka, když jsme přežili infarktové situace, kdy Boskovice šli 2x sami na bránu. Za mě rozhodlo nasazení, týmový výkon a jak jsem zmiňoval .. trocha štěstíčka.

  • Podařilo se ti vstřelit vítězný gól, netradičně hlavou. Jak jsi gólovou situaci viděl ze svého pohledu?

Do utkání jsme šli s tím, že když jsme se teď trápili v koncovce, je potřeba se opřít o standardní situace. V posledních zápasech jsme měli velké množství rohů, nebo standardek okolo vápna, ale nedokázali jsme žádnou využít. Z mého pohledu to bylo složité, protože přede mnou skákal Martin Kříž, který je o hlavu větší než já. Takže jsem si víceméně zavolal a čekal jsem, jestli mi balón pustí. Nakonec mi to vlastně spadlo na hlavu a díky bohu zapadlo pod břevno.

  • S čím pojedete do Kuřimi? Nečeká vás znovu nic lehkého …

Určitě víme, že nás nečeká nic lehkého. Kuřim je další z těch top týmů jako byly Boskovice. Pojedeme tam ale s tím, že chceme navázat na předvedený výkon. Paradoxně na ty silnější týmy umíme.

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA