VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 22.5.2023

Nepříjemnou šňůru pěti zápasů, ve kterých získali jen dva body za dvě remízy, přestřihli fotbalisté Tatranu Rousínov v Brně. Na hřišti Moravské Slavie zvítězili 2:1 a oplatili tak soupeři podzimní porážku z vlastního trávníku.

Na Vojtově se hrálo utkání dvou rozdílných poločasů. Rousínovští o svém vítězství rozhodli v prvním, kdy dali obě branky. Ve druhém se v oslabení víceméně bránili domácímu náporu, který vedl jen ke korekci konečného stavu na 1:2.

MS BRNO – TATRAN ROUSÍNOV 1:2 (0:2)

Sestava Tatran : Kopřiva – Imramovský, Kříž, Kostelka, Rozehnal – Líznar (70. Jašek), Kubáč, Lízal, Zbořil, Obruča – Florián (79. Němec).

Branky : 15. Lízal, 22. Rozehnal

Utkání hodnotil trenér Milan Boušek : „Na Morendu jsme jeli s tím, že už potřebujeme získat body, protože jsme tam stále namočení. Kluci k zápasu přistoupili dobře. Trochu jsme změnili taktiku a první poločas byl z naší strany slušný. Vyšly nám dvě standardky, což se nám dlouho nestalo, že jsme šli do vedení takhle brzo a dokonce o dva góly. Domácí hrozili tím Simrem, vpředu to jejich obrovská síla protože, on dokáže udržet spoustu balónu a je pro obrany hodně nepříjemný. Ale určitě jsme vedli zaslouženě. Škoda těch dvou neproměněných šancí ve druhém poločase. Alespoň jednu z těch šancí jsme měli proměnit, když jdeme z půlky sami na branku. Závěr zápasu pro nás mohl být klidnější a mohli jsme také ušetřit nějaké síly. Bohužel ani takové šance teď nedáváme a tohleto nás sráží dolů už delší dobu. A je vidět, že kluci si v těchto šancích ani moc nevěří. Ve druhé půlce jsme chtěli hrát stejně aktivně a ne jen bránit výsledek. Jenže ovlivnilo to vyloučení a v situaci, v jaké jsme, nám nezbývalo, než se kousnout a už to prostě prostě nějak dokopat.“

Zdroj: www.vyskovsky.denik.cz

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA