Když má fotbalový tábor svou ideu a originální náplň, jeho malí účastníci to vždy ocení a jsou spokojenější. Důkazem toho byl 1.ročník fotbalového tábora, pořádaný trenéry mladší kategorie přípravek, na půdě TJ TATRANU Rousínov.

Ani chvilku nečinnosti nezažilo 14 chlapců ve věku od 5 do 9 let na táboře se zaměřením na zdokonalení fotbalových dovednosti. Přímo rodičovskou péči, ale také svá srdce, věnovali všem zúčastněným dětem trenéři Petr Doležel, Miloš Žoček, Roman Skoupý a Jaroslav Bukovský. Díky jejich přístupu všichni společně prožili tři dny plné sportu a zábavy.

Malí táborníci „fotbalisti“ byli neustále v pohybu. Tábor byl zahájen v pátek dopoledne, děti byly předány do rukou zkušených trenérů a rozjel se třídenní sportovní maratón. Každý den byl dopolední a odpolední trénink zaměřený právě na fotbalové dovednosti. Mezi hodinami, kdy děti byly neustále v pohybu, byl zařazen pouze čas na občerstvení. Každý den dostaly děti vydatný oběd a v odpoledních hodinách vydatnou svačinu. Během tří dnů, které utekly nevídaným tempem, se děti seznámily nejen s fotbalovými technikami, poznaly i střelbu ze vzduchovky, základy atletiky, střelbu nerf pistolemi, šipky, petang a různé halové sporty.

V neděli, kdy se třídenní fotbalový tábor nachýlil ke svému závěru, dostal denní program spád přesně podle režie maminek, které si pro trenéry a malé fotbalisty připravily závěrečné překvapení „vodní bitvu a útok na trenéry“. Než nastalo loučení, proběhlo velké vyhlášení, zakončení a rozdávání medailí a diplomů za absolvování celého tábora. Tábor byl zakončen společným opékáním špekáčků, po kterém se děti postupně rozjely a rozešly ke svým rodičům, babičkám i dědečkům, aby jim vyprávěly a vzpomínaly na tři nezapomenutelné dny plné zábavy a sportu.

Je až neuvěřitelné, že se v dnešní době najdou lidé ochotní obětovat své volno pro děti aniž by očekávali nějaký výdělek. Tento tábor byl opravdu organizován pouze za malou úplatu, která pokryla výdaje na stravování. Samotný tábor by se nemohl uskutečnit bez pomoci sponzorů a také poskytnutého zázemí TJ TATRANU Rousínov a především bez perfektně připraveného stravování od místní Hospůdky Na Stadecu.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci, zejména rodičům a trenérům a v neposlední řadě sponzorům, bez kterých by se tento 1. ročník fotbalového tábora neuskutečnil.

Hlavní sponzoři letošního ročníku byli TJ TATRAN Rousínov, Pekařství Halouzka Rousínov, Ferobet, HOSPŮDKA NA STADECU a další……

Tak zase za rok „Fotbalu zdar!“

Miloš Žoček, trenér