JAKÝ BYL ZAČÁTEK A KONEC SEZÓNY?

Měli jsme dlouhou přípravu, kdy jsme dávali dohromady mužstvo poskládané z hráčů z nižších soutěží. Po vydařených výsledcích v přípravě přišlo rychlé vystřízlivění.

Věděli jsme, že soutěž bude jiná. A to se taky potvrdilo. Nic nám nehrálo do karet. V Líšni se toho sešlo moc, proto jsme dopadli tak, jak jsme dopadli.

Postupem času si kluci začali uvědomovat, že musí opravdu jinak a vypadalo to, že se vše zlepšuje. Získali jsme bod doma s Mutěnicemi, nehráli špatné utkání v Ratíškovicích a porazili doma Boskovice. Pak ale přišla „facka“ v Bystrci, kde jsme odehráli nejhorší utkání podzimní sezony.

Díky bodové šnůře osmi neprohraných zápasů je konec podzimní sezony brán jako velmi úspěšný.

V PODSTATĚ JSOU TO POZICE, NA KTERÝCH JSTE PLÁNOVALI SE POHYBOVAT. JAK VYZNÍ CELKOVÉ HODNOCENÍ?

Ano, přál jsem si být do pátého místa, což se nám povedlo. S umístněním je určitě spokojenost. Ale jsme zatím jen v polovině. Vím, že byly zápasy, které jsme mohli zvládnout ještě lépe. Ale také musíme zůstat pokorní. A ještě více natrénovat během zimní přípravy a kvalitně se připravit na odvety.

MUŽSTVO SE V COVIDOVÉ PAUZE VÝRAZNĚ ZMĚNILO. JAK TĚŽKÉ BYLO JE VŮBEC SESTAVIT? KDO SE Z NICH ADAPTOVAL NEJLÉPE?

Ano, změnilo. Odešlo 12 hráčů z kádru, ale osa mužstva zůstala. Řepka – Rozehnal – Novotný – Líznar. A k nim jsme přivedli hráče, kteří tu chtěli být a bojovat o to, že KP zvládneme důstojně hrát.

Všichni měli v mužstvu nějakou pozici, samozřejmě za zmínku stojí Tomáš Florián, který se prosadil i střelecky v tabulce krajského přeboru (4. místo), David Kopřiva který dokázal nahradit stálici Milana Řepku, který se zranil. Dá se říct, že všem hráčům patří dík za to, jak se se svojí úlohou poprali.

V ČEM JSTE BYLI SILNÍ, V ČEM BYLY NAOPAK SLABINY MUŽSTVA? KTERÉ ZÁPASY VYŠLY NEJLÉPE A KTERÉ BYS CHTĚL RADĚJI ZAPOMENOUT?

Od začátku jsem po mužstvu chtěl, aby působili týmově.  Byli jsme silní v tom, že jsme dokázali dávat poměrně dost branek, využívat gólové situace. Dařilo se nám hrát v tempu po celých 90 minut.

Z obdržených branek je docela dost laciných, že jsme to spíše soupeři umožnili, než aby si soupeř něco vytvořil.

Mezi nejlepší zápasy samozřejmě řadím vítězná utkání. Jedno z dobrých bylo ale i utkání v Kuřimi, kdy jsme ztratili vedení, poté utkání skončilo remízou.

Nejvíce mě mrzí prohra v Bohunicích, kde jsem očekával, že budeme více konkurenceschopní vedoucímu týmu tabulky a že naši sérii nepřerušíme.

JAK SI PŘESTAVUJEŠ PŘÍPRAVU NA JARO? BUDE POTŘEBA MUŽSTVO DOPLNIT?

Hlavně si přeju, aby ti, co měli zdravotní problémy, už byli v pořádku. Samozřejmě i všem ostatním přeju, ať jsou hlavně zdraví. Příprava bude probíhat tak, že budeme využívat multifunkční hřiště v domácích podmínkách, budeme se snažit zlepšit kondici. Postupně začneme využívat umělou trávu ve Vyškově. Na každý týden máme naplánováno přátelské utkání s kvalitními soupeři.

Věřím, že kádr zůstane pohromadě. Plus se mi rýsují dva až tři hráči na doplnění a zkvalitnění.

ZA TJ TATRAN ROUSÍNOV : KATKA