VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 20.4.2022

Při dnešní středeční kávě jsem zpovídala brankáře Tatranu, Davida Kopřivu. Jak se cítil při zápase v Boskovicích a jak se připravuje na utkání, to se dozvíte právě teď.

Uvařit kávu a jdeme na to …

  • Davide, v pátek jste přivezli bod z Boskovic. Odchytal jsi celý zápas a jediný gól jsi dostal z penalty. Jak zápas hodnotíš?

Myslím si, že jsme odehráli asi nejtěžší zápas na jaře. Boskovice chtěly určitě navázat na předchozí výhru s lídrem soutěže Bohunicemi a do zápasu vletěly v hodně vysokém tempu, kterým jsme byli ze začátku i trochu zaskočeni. Naštěstí jsme se brzo dostali do zápasu a vstřelili jsme první gól. Bohužel Boskovice dokázaly ještě v prvním poločase srovnat z penalty. Druhý poločas byly šance na obou stranách a zápas mohl skončit jakkoliv. My jsme dali ke konci i gól, který nebyl bohužel pro nás uznán kvůli ofsajdu, který asi spíše nebyl. Pro nás škoda, protože si myslím, že na tento gól by už Boskovice nedokázaly zareagovat a my bychom se tak zase o kousek přiblížili té top 3. Celkově si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, remíza je vzhledem k tomu, jak to vypadalo na hřišti, asi objektivně spravedlivá. Nám se podařilo prodloužit neporazitelnost, bod z Boskovic bereme a teď se musíme soustředit na další zápas.

  • Zatím zůstáváte neporažení. Jak dlouho vám tato forma může vydržet?

To si vůbec netroufám odhadovat. Soutěž je hodně vyrovnaná a první může prohrát s posledním. Pokud budeme pokračovat v podobných výkonech, přidáme ještě trochu kvalitu ve finální fázi a budeme mít i trochu štěstí, které k fotbalu bezpochyby patří, tak se nám může podařit tu šnůru neporazitelnosti ještě o několik zápasů protáhnout.

  • Připravuješ se jinak na zápas, který začínáš z lavičky a na zápas, který víš, že jdeš do brány od začátku?

Na zápasy, které začínám na lavičce, se nijak zvlášť nepřipravuji. Před zápasem se snažím dobře rozcvičit a soustředit se na rozchytání, abych byl připraven, kdybych musel do zápasu naskočit. Na Boskovice jsem se připravoval trochu více, protože nás čekal dle tabulky prozatím nejtěžší soupeř. Já jsem chtěl být na zápas co nejlépe připraven, tudíž jsem se v týdnu díval na zápasy Boskovic, a především na jejich gólové situace, abych trochu více věděl, z čeho jsou nejvíce nebezpeční.

  • Oba gólmani potvrzujete výborné výkony v bráně. Je mezi vámi i nějaká rivalita v boji o místo v sestavě, nebo jste spíš „parťáci“? 🙂

Já bych asi nemluvil úplně o nějaké rivalitě. Je to spíš o nějaké konkurenci, která nás nutí snažit se zlepšovat a podávat co nejlepší výkony. Samozřejmě oba chceme chytat, ale do zápasu může vždy jít jen jeden. Myslím si, že oba předvádíme dobré výkony, takže je to především na trenérovi, jakou zvolí sestavu. Sezóna je dlouhá, a ještě nás čeká spousta zápasů, takže prostoru v bráně je pro nás oba ještě dost.

  • S jakým umístěním budeš na konci sezóny spokojený?

Já bych byl spokojený, kdyby se nám podařilo posunout ještě o tu jednu příčku a skončit tak alespoň na bedně. Každopádně to nebudeme mít lehké vzhledem k ne úplně dobrému vstupu do podzimní části sezóny. Já budu spokojený, když budeme předvádět nadále dobré výkony, podpoříme je dobrými výsledky a fotbal bude bavit jak nás, tak i diváky. V takovém případě i kdyby se nám na bednu dosáhnout nepovedlo, tak mi to nijak vadit nebude. Přece jenom, je to jenom fotbal.

DÍKY MOC ZA TVŮJ ČAS, AŤ SE DAŘÍ I NADÁLE 👏

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA