VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 27.4.2022

Ani dnes nepřijdete o středeční kávu. Odpovídat bude záložník rousínovského týmu TOMÁŠ HORVÁTH. Jaké bude podle něj nadcházející utkání a jak jsou na tom dnešní děti s pohybem, to si přečtěte právě teď …

  • Tome, v sobotu první domácí porážka. Co říkáš na výkon obou týmů?

Čekali jsme těžký zápas a to se potvrdilo. Tak jako na podzim jsme na Bystrc bohužel nestačili. Hosté hráli odvážně. V útočné fázi na tři obránce a my jsme na to nebyli schopni zareagovat.

  • Dokážete se z vysoké porážky „oklepat“? Může vám pomoci předzápasové jednodenní „soustředění“?

Musíme! Liga má 30 zápasů, v tom je to krásné. Co se týče našeho pátečního společného programu, tak doufám, že nám to pomůže. Je to profi a to se mi líbí.

  • V sobotním utkání v Krumvíři budete hrát zároveň i pohárové čtvrtfinále. Jak musí vypadat výkon mužstva, abyste tento „dvojzápas“ úspěšně zvládli?

Určitě musíme být odvážnější a aktivnější než v domácím zápase. Zapomenout na to, co se stalo doma a jet na venkovní špíl s čistou hlavou.

  • Jak ti sedí ta role, že naskakuješ do zápasu až v jeho průběhu? Zatím tě vždy všichni chválili, že jsi hru oživil. Vnímáš to stejně?

Každý, kdo hraje fotbal, chce hrát. Moje role v týmu se změnila, ale i tak chci klukům pomoct. Co se týče druhé části otázky, tak si myslím, že jsem toho zatím tolik neodehrál, aby na mě mohla přijít chvála.

  • Vím o tobě, že trénuješ děti. Jaký je tvůj názor na pohyb dětí obecně? Je ještě nějaká naděje, že i dnešní generace se dokáže hýbat, nebo je to s dětmi tak špatné, jak se povídá? 🙂

Pohyb je podle mě důležitý a jsem rád, že se pohybuju u děti, které sportovat chtějí. Doba se změnila a je daleko víc možností, jak trávit volný čas, nicméně já bych nad tím úplně nelámal hůl. Je to hlavně o rodičích, aby své děti vedli a motivovali dělat nějaký sport.

DÍKY ZA TVŮJ ČAS A AŤ SE DAŘÍ 🙂

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA