VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 4.5.2022

Pro dnešní kávu jsem si záměrně vybrala jednoho z bavičů rousínovské kabiny. Domácího odchovance, útočníka Mirka Diváckého. Je potřeba trošku odlehčit atmosféru před důležitým pátečním zápasem s Kuřimí … tak si uvařte kávu a jdeme na to. Ptala jsem se mimo jiné právě na páteční utkání, ale i na to, jak je tým připraven na nadcházející zápasové tempo sobota – středa – sobota.

  • Miro, v sobotu jste zvládli těžké dvojutkání v Krumvíři. Odjeli jste na něj o den dřív a byli společně na tréninku a večeři. Myslíš, že vám to pomohlo se na soupeře lépe nachystat?

Nevím, jestli na výhře mají zásluhu ty dva společné dny, ale každopádně to byla příjemná změna. Není to každý týden a myslím, že to byla dobrá akce. Tím že jsme hráli ráno, tak nás čekalo vše lehké. Lehký trénink, lehká večeře a lehká snídaně. K tomu jsme šli v 10 hodin spát, takže musím říct, že takovou životosprávu jsem dlouho neměl (možná nikdy 😁). Soupeř už ale tak lehký nebyl a věděli jsme, že to bude těžké utkání, které jsme nakonec zvládli. Krumvíř doma moc body neztrácí, takže o to je ta výhra cennější.

  • Postoupili jste do semifinále krajského poháru a čekáte na soupeře (vítěz utkání Rohatec – Bystrc). Myslíte třeba i na celkové vítězství v poháru?

Jasně, já chci vyhrát všechno. Ale pokud bych si mohl vybrat, tak Bystrc už potřetí nechci 😁, takže doufám že Rohatec vyhraje.

  • V pátek přijede druhá Kuřim, jaký zápas očekáváš?

Těžko říct, já moc ty soupeře neřeším. A když už si troufnu něco očekávat, tak je to většinou úplně naopak. Ale věřím, že se bude hrát pěkný fotbal, který bude lidi bavit. Snad bude pěkné počasí a lidí přijde fandit co nejvíce.

  • Myslíš, že se podaří naplnit rousínovský stadion, díky velmi bohaté tombole?

Jestli se podaří naplnit nevím, ale myslím, že přijde dost lidí. Věřím, že bohatá tombola bude velké lákadlo. Taky bych si nejradši koupil vstupenku a šel se podívat 😁

  • Čeká vás náročné období se zápasy středa i sobota. Dokážete toto zápasové zatížení zvládnout, jste na to fyzicky dobře připravení?

No za sebe můžu říct, že vzhledem k tomu, že mě po zápase teprve ve středu přestává všechno bolet, tak to bude zajímavé. Ale klukům věřím na sto procent, těm to nebude dělat problém a já se s tím nějak poperu.

DÍKY ZA TVŮJ ČAS, AŤ SE DAŘÍ 👏

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA