VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 31.8.2022

Na dnešní kávu jsem si pozvala záložníka Tatranu, Miroslava Mikeše. V Rousínově působí už od letošní zimy a proto hodnotí, jaký je vstup do sezóny a jak navázat na loňské výkony.

To si přečtěte právě teď .. kávu máte? 🙂

  • Minulý zápas s Boskovicemi skončil remízou 3:3, ale prohrávali jste už 3:0. Jaký to byl podle tebe zápas ?

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, kdy v prvním poločase jsme vypadali jako tým, co je na sestup a vůbec jsme neplnili to, co jsme si řekli. Především pohyb a dostupování v defenzivní části bylo od nás špatné, vzhledem k tomu, jak kvalitní a fotbalově dobře vybavený tým Boskovic je, tak to bylo pro nás velice náročné utkání, ale myslím si, že si v soutěži nevyberete … každý tým má svou sílu.

  • Co se změnilo ve druhém poločase, že jste dokázali zvrátit vývoj celého zápasu proti výborně hrajícím Boskovicím?

Tak změnil se hlavně přístup každého z nás na hřišti a hlavně pohyb a agresivita, která byla oproti prvnímu poločasu úplně jinde, a to si myslím, že rozhodlo. Nakonec jsme mohli i vyhrát, ale po tom průběhu bod určitě bereme a budeme chtít na druhém poločasu stavět. Tam byly přesně ty věci, co chceme, aby se v naší hře objevovaly a hlavně byl z týmu cítit hlad po vítězství.

  • Los máte tradičně těžký .. po Bystrci, Mutěnicích a Boskovicích vás čeká Kuřim. Jak se na tento zápas připravujete ?

Bohužel los máme těžký, ale v této soutěži si nevyberete. Po dobrém výkonu proti Bystrci jsme si mysleli, že přejedeme Mutěnice a přišla facka. Teď dojede jeden z největších aspirantů na postup, který má na každém postu velkou kvalitu. Řekl bych, že se nám paradoxně hraje daleko lépe proti těmto týmům, kde si to můžeme rozdat a já věřím, že to zvládneme a navážeme na dobrou bilanci z minulé sezony s Kuřimí. Ale lehké to určitě nebude.

  • Zatím se vám úplně nedaří navázat na výkony z loňské sezony. Čím to podle tebe je ?

Je těžké hledat příčiny. Samozřejmě, došli nový hráči, kteří se do toho našeho systému postupně zapracovávají a řekl bych, že naši stěžejní hráči zatím nejsou v úplně optimální formě, jako například na jaře. Bohužel zatím to je jak na houpačce, když zahrajeme dobře s Bystrcí, tak pak přijde facka. Za mě tým sílu má, což jsme ukázali v posledním zápase proti Boskovicím. Pokud budeme poctivě pracovat, tak výsledky i zlepšené výkony určitě přijdou.

  • Jaké jsou tvé cíle pro podzimní část sezóny? Jak ty osobní, tak i týmové ?

Týmové cíle jsou určitě, abychom navázali na to, co bylo … hráli jsme do TOP 5 a uspěli v poháru. Můj osobní je, abych dokázal co nejvíce pomoct týmu na hřišti a byl hlavně zdravý, měl z fotbalu radost, která je samozřejmě největší po vítězství.

DÍKY ZA TVŮJ ČAS 🙂

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA