VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Katka 21.9.2022

Dnes mám na kávě brankáře rousínovského týmu, Davida Kopřivu. Ptala jsem se na minulý zápas, ale taky na to, co dělá ve svém volném čase … Odpověď není tak překvapující, jak jsem čekala 🙂 berte kávu a jdeme na to ☕

  • O víkendu jste prohráli zápas v Ratíškovicích. Přitom ze stavu 2:0 se vám podařilo dvěma rychlými góly srovnat. Proč myslíš, že se nepovedlo ten obrat dokončit ?

Myslím si, že nás asi položil ten třetí gól. Po vyrovnání to vypadalo, že zápas dokážeme otočit, myslím si, že jsme v té chvíli měli nad soupeřem trochu navrch a pokud by se ten třetí gól povedlo vstřelit nám, tak by ten zápas pravděpodobně dopadl jinak. Bohužel to však byli domácí, kteří z prakticky první vážnější šance ve druhém poločasu dokázali skórovat. Poté jsme se asi až příliš hnali za vyrovnáním, hra začala být plná nepřesností a celkem zbytečně jsme dostali čtvrtý gól.

  • Čeká vás teď důležitý týden. V pátek domácí zápas s Ráječkem a hned ve středu přijede Lednice. Budete spokojeni jen se 6 body ?

Určitě nás nečeká nic lehkého. Ráječko bylo minulou sezónu kvalitním soupeřem a Lednice je v soutěži nováček, určitě budou mít motivaci a budou chtít urvat nějaký bod. Já doufám, že oba zápasy zvládneme a pokud za ty dva zápasy dokážeme získat 6 bodů, tak věřím že bude panovat spokojenost, a to minimálně do čtvrtka, možná i do pátku do oběda 😃

  • Není úplně jednoduché navázat na předchozí úspěšnou sezónu. Aktuálně však máte 7 bodů, stejně jako loňský podzim. Co se změnilo oproti té loňské sezóně ? Děláte něco jinak ? Nebo naopak .. snažíte se některé věci stále dodržovat ?

Minulý rok byla příprava o něco delší. Do týmu přišlo spoustu nových tváří včetně mě. Začátek soutěže se nám moc nepovedl, ze začátku byla vidět nesehranost a pořád se hledala nějaká optimální sestava, která pak začala fungovat a sbírat body. Letos byla ta příprava kratší, a to kvůli předkolu Mol Cupu a Superpoháru v Bratislavě. Celkově si však myslím, že až na pár nových kluků, kteří přišli doplnit kádr se toho moc nezměnilo. Každopádně je vidět, že nám v týmu určitě chybí dlouhodobě zranění hráči, kteří by nám v této situaci určitě dokázali pomoct.

  • V bráně se střídáte s Řepou, je v tom nějaká pravidelnost? A volí jen trenér, nebo si na některé soupeře věříš víc a o místo v sestavě si řekneš sám?

S Řepou se střídáme a ze začátku sezóny tam pravidelnost byla. Teď je to spíše na rozhodnutí trenéra, i když nám dává možnost se na zápasy domluvit, tak to konečné rozhodnutí je potom stejně na něm. O místo v sestavě si přímo neříkám, i kdybych si na nějakého soupeře věřil, tak bych nedošel s tím, že chci ten zápas chytat já.

  • Závěr dnes trošku jinak, ať to odlehčíme .. co děláš, když zrovna nemáš na rukou rukavice a nejsi v bráně ? Vyplňuješ volný čas i jinak, než sportem ? 🙂

Volný čas trávím většinou na fotbale, za ten týden máme většinou tři tréninky a zápas, takže těch volných dní už zase tolik nezbývá. Jeden volný den o víkendu obvykle strávím opět na fotbale jako divák, na nějaké z okresních soutěží. Mimo sezónu si rád zahraji třeba florbal.

Díky za tvůj čas 🙏🏼

ZA TATRAN ROUSÍNOV : KATKA