VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Tatranky 3.10.2023

Tatranu se konečně podařila prolomit série porážek. Jedním z důležitých členů kádru je i Michal Handlíř – fotbalista, který dokáže odehrát vysoký standard na všech postech. Po utkání s Rajhradicemi jsme Michala vyzpovídali.

  • Máte za sebou vložené utkání, kdy jste ve čtvrtek hráli na Morendě (prohra 2:1) a sobotní s Rajhradicemi (výhra 2:0). Jak tyto zápasy hodnotíš?

První poločas s Morendou by asi vypadal jinak, kdybychom za stavu 0:0 proměnili některou ze šancí, co se nám i přes ten matný výkon podařilo vypracovat. Domácí šli do vedení hned z první vážnější akce, a to nás psychicky po těch prohrách dost nahlodalo. O poločase se povedla střídání, kluci ze střídačky tomu dali novou energii, ale na vyrovnání už to nestačilo. S Rajhradicemi tam ten hlad po vítězství byl už od začátku a šli jsme zaslouženě do vedení. Druhou půlku jsme se možná trochu zbytečně báli hrát, ale hosté si naštěstí nic moc vážnějšího nevypracovali, takže se nám konečně podařilo vyhrát.

  • Co se za ty dva dny stalo, ve čtvrtek a v sobotu nastoupily úplně jiné týmy?

Přes týden jsme si v kabině vše vyříkali, že už tu sérii proher musíme zlomit a asi se taky podařilo navázat na ten výkon z druhého poločasu s Morendou. Individuálně máme v týmu super fotbalisty, takže to bylo hlavně o hlavě.

  • Pořád platí „pohárové“ kouzlo, i když se vám v sezóně nedaří, pohárové zápasy vždycky zvládnete?

Dostat se potřetí do finále byl byl asi celkem unikát. Nechci mluvit za ostatní, já osobně mezi pohárovým a soutěžním utkáním nerozlišuju a přistupuju k tomu stejně, ale některým se třeba hraje uvolněněji, netuším. Teď hlavně na tu výhru navázat i v dalších týdnech.

  • Co bylo po zápase na telefonu tak důležitého, že jsi místo pokřiku sledoval mobil? 😀

Já na slavení a pokřiky nikdy obecně moc nebyl, ale před zápasem jsem se bavil s Raďou Chalabalou z Rajhradic, protože jsme spolu hráli v Bučovicích a potřeboval kontakt na jednoho doktora, protože jeho přítelkyně má nějaké zdravotní potíže. Chtěl jsem mu to poslat hned po zápase, dokud nezapomenu, to už se v mém věku stává celkem rychle.

Děkujeme, ať se ti daří 😊

ZA TATRAN ROUSÍNOV : TATRANKY