VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Tatranky 4.10.2023

TATRAN – Bílovice nad Svitavou 2:0 (1:0)

Branky: Prokop, Matejov

Sestava Tatran : Bartošek, Hustoles, Janeček, Švaříček, Polák, Hráček, Hrachovina, Vintr, Buchta, Matejov, Prokop. Svoboda, Grošek, Musil, Pustina.

V sobotním poobědovém čase jsme chtěli na našem hřišti navázat na dopolední důležité vítězství našeho áčka a pokračovat v úspěšné sobotě. Soupeřem nám byl celek z Bílovic nad Svitavou, který měl doposud na svém kontě také jednu prohru. Do utkání oba celky vstoupily nervózně, možná pod tíhou výsledků, které oba týmy doposud v sezóně měli a bály se udělat chybu. Hosté opticky drželi míče v málo nebezpečných prostorech, a tak se místo fotbalu hrála spíše taktická bitva, kterou jsme zvládali v první půlce na výbornou. Několik náznaků šancí a standardních situací jsme si vypracovali, bohužel bez gólové radosti. Všichni už se pomalu chystali na poločasovou přestávku, když z ničeho nic skvěle vysunul Grošek za obranu Prokopa a ten přehozením vyběhnuvšího brankáře pečetil skóre prvního poločasu na 1:0.

Ve druhé půli se toho moc nezměnilo v taktické bitvě, ve které jsme neudělali za celý zápas jedinou chybu a nepustili soupeře do jediné příležitosti. Naopak jsme to byli my, kdo vstřelil branku. Buchta nádherně našel Matejova, a ten zvýšil skóre na 2:0. Do konce zápasu jsme měli ještě několik brankových příležitostí, které jsme neproměnili, ale to nás naštěstí nemuselo trápit. Velice mě potěšilo, taktické zvládnutí celého utkání, všichni hráči plnili co měli, ale jednoho hráče musím vyzdvihnout, a tím je Petr Hustoles, který výborně řídil celou obranou hru.
Už v sobotu ráno nás čeká souboj sezóny v Komárově s domácí Spartou Brno. Od 10:00 hod čeká souboj prvního s druhým a budeme moc rádi pokud nás přijedete do Komárova povzbudit 🙂

Hodnocení utkání Nikolas Matejov:
Do zaspasu sme vstupovali s velkym rešpektom zo súpera pretože sme vedeli, že to bude pre nas taka prva narocnejsia skuska v sezóne. Prvy polcas bol velmi vyrovnany mozno aj super lepší, avšak sa nám našťastie podarilo streliť vedúci gól. Druhy polčas bol viacmenej rovnaký a nakoniec sa nám podarilo streliť rozhodujúci gól, ktorym sme speačatili našu vyhru 2:0,

Hodnocení utkání Ondra Hrachovina:
Sobotní zápas proti TJ Sokol Bílovice nad Svitavou, jsme vyhráli 2:0. Do zápasu jsme šli s tím, že ho chceme co nejdříve rozhodnout. Vstřelit gól se podařilo až ve 44. minutě, a tak jsme šli do kabin s jedno gólovým náskokem. Do druhé půle jsme chtěli nastoupit stejně a nepolevit. To se nám povedlo a v 72. minutě se zvyšovalo na konečných 2:0.

Hodnocení utkání Kuba Pustina:
V sobotu k nám zavítalo mužstvo z Bílovic. Do utkání jsme šli s tím že chceme vyhrát, ale první poločas se nám to moc nedařilo. Až ve 44. minutě Renda Prokop po krásném centru Mary Groška dával gól do šatny. Druhý poločas začal hrát soupeř agresivnější hru ale své šance na góly neproměnily. V 72. minutě Nikolas Matejov vstřelil rozhodující branku zápasu. Výhra 2:0 pro nás znamená 2. místo v tabulce.

Hodnocení utkání Marek Grošek:
V sobotu nás čekal těžký soupeř z Bílovic nad Svitavou, který měl do téhle doby jen jednu prohru, a to jsme chtěli změnit, proto jsme do zápasu nastoupili s tím, že jdeme vyhrát. První polovina vypadala velice vyrovnaně do té doby, dokud René Prokop v 44. minutě nevstřelil gól. V druhé polovině jsme si vytvořili dost šancí a jednu z nich proměnil v 72. minutě Nicolas Matejov. To vedlo k finálnímu výsledku zápasu 2:0 pro Rousínov.

ZA TATRAN ROUSÍNOV : TATRANKY