VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Tatranky 11.10.2023

Dnes na naše otázky odpovídal včerejší oslavenec, brankář a kapitán týmu David Kopřiva. Ještě jednou přejeme za Tatran všechno nejlepší k narozeninám.

  • Jak hodnotíš sobotní zápas v Lednici?

Zápas jsme výsledkově zvládli, což je nejdůležitější. První poločas jsme byli výrazně lepší a myslím si, že kdybychom dokázali některé situace řešit líp, tak jsme mohli zápas rozhodnout už v prvním poločase. Druhý poločas byl již více vyrovnaný a ani na jedné straně skoro žádné šance nepřinesl. Nám se naštěstí podařilo ke konci zápasu rozhodnout.

  • Od začátku sezóny jsi moc nechytal, v posledních dvou zápasech jsi ale dostal důvěru a byly z toho hned dvě nuly, jak se teď cítíš?

Já jsem především rád, že jsme vyhráli. Nuly jsem nikdy moc nepočítal, myslím si, že je to především zásluha celého týmu, což platilo i teď. Za ty dva zápasy nešlo na bránu moc střel, které by mohly skončit gólem.

  • V sobotu vás čeká zápas s posledním týmem tabulky – přijedou Bosonohy. Jak se na tento zápas připravujete?

Příprava na zápas bude asi stejná, jako každý týden. Tréninky jsou celkem podobné a na žádný tým se nijak zvlášť nepřipravujeme, nebo aspoň jsem si toho nevšiml 😀 V této soutěži se dá vyhrát i prohrát úplně s každým. Já očekávám podobný zápas jako v Lednici. Věřím, že pokud přidáme více kvality kolem vápna, tak zůstanou body doma.

  • Domácí zápasy hrajete v podzimní části sezóny v sobotu ráno. Proč ta změna a vyhovuje vám to více?

Já popravdě ani nevím, jaký byl hlavní důvod toho přesunutí, ale všichni se na tom shodli. Většinou si v sobotu ráno říkám, koho to vůbec napadlo a po zápase jsem pak rád, že máme v sobotu po obědě dohráno a máme volný víkend. Takže to má svoje pro i proti.

  • V létě jsi nastoupil do nového zaměstnání, které je časově dost náročné. Jak to zvládáš skloubit s fotbalem?

Snažím se to co nejvíc plánovat, abych stíhal fotbal jak jen to jde, ale práce má pořád přednost. Časově to totiž není taková pohoda, jako to bývalo na vysoké. Tři tréninky v týdnu už stíhám málokdy, ale dvakrát se většinou objevím … většinou … 😀

Děkujeme za rozhovor, ať se ti daří !

ZA TATRAN ROUSÍNOV : TATRANKY