VE FOTBAL TATRAN ROUSÍNOV od | Tatranky 29.11.2023

Po odehrání všech podzimních zápasů se Tatran nachází na skvělém čtvrtém místě. Jak hodnotí sezónu, který zápas se týmu nejvíce nebo naopak nejméně povedl a co čeká Tatran v další části sezóny jsme se zeptaly trenéra Milana Bouška.

  • Jak hodnotíš podzimní část sezóny?

Podzimní část sezony bych rozdělil na tři fáze. První je začátek sezony, do které jsme vstupovali po vydařené přípravě a byli jsme v očekávání, jak se v soutěži projeví. Na úvod jsme ze čtyř kol zvládli získat 7 bodů a vypadalo to, že vše bude probíhat jak jsme si představovali. Kvalita hry a výkon mužstva se postupně navyšoval, což jsme potvrdili výborným výkonem ve čtvrtém kole na Svratce Brno. Poté jsme doma hostili jednoho z adeptů na postup Kuřim. Utkaní jsme měli dobře rozehrané, ale výsledek jsme ztratili proti výbornému soupeři v posledních minutách.

A tím jako by se odstartovala druha fáze sezóny, kdy jsme 4x za sebou nezískali ani bod. Najednou se vytratilo vše, co jsme chtěli hrát, nepůsobili jsme vůbec dobrým dojmem a cely tým se začal strašně trápit. Začali jsme dělat změny, točili posty a rozestavením, ať už z důvodu absence nebo výkonosti a jak porážky přibývaly, nebylo snadné mužstvo opět nastartovat a dostat do pohody. Nebylo to lehké období, ale mužstvo musím pochválit, že všichni dál poctivě trénovali a věřili, že výhry a celkově pohoda na hřišti i v kabině se zase vrátí.

A to je ta třetí fáze, kdy jsme už pod dost velkým tlakem zvládli doma utkání s Rajhradicemi a odstartovali jsme šňůru šesti vítězných utkání v řadě. Jen takovou kaňkou na tom je poslední utkání podzimu, které jsme doma nezvládli hlavně v hlavách, kdy podle mě došlo k uspokojení po předchozích výsledcích a výkon vůbec neodpovídal tomu, že už před zápasem jsme věděli, že po podzimní části budeme nejhůře čtvrtí a měli bychom se prezentovat mnohem lépe.

Ale i tak samozřejmě převládá s půl sezonou spokojenost.

  • Jaký byl podle tebe nejlepší zápas, který jste odehráli a jaký byl naopak nejhorší?

Výborné utkání jsme odehráli na Svratce, kde jsme působili velmi vyzrálým dojmem a poté v Mutěnicích, kam jsme přijeli po pěti výhrách a na mužstvu byla vidět lehkost a předvedena hra byla asi taková, jakou bychom si přáli každý týden. Za nejhorší považuji už již zmíněny nezvládnutý poslední zápas, a také utkání na Morendě, které bylo herně asi vůbec nejhorší.

  • Potřetí za sebou se vám podařilo postoupit do jarní části krajského poháru, berete to jako výzvu, dostat se potřetí do finále?

Z předešlých sezón víme, že účast a pokračování v poháru stojí za to. A myslím, že jak já ,tak i hráči si obě finále užili a pokusíme se tam probojovat opět.

  • Máš přehled, kolik hráčů bude z Rousínova odcházet, případně kde budete hledat nové hráče?

Chtěli bychom udržet tým pohromadě. Zatím žádné vytipované hráče nemáme. Samozřejmě k nějakému doplnění by dojit mělo, ale zásadní pro nás je, aby stávající kádr zůstal pohromadě.

  • S ohledem na jarní část – kdy bude začínat zimní příprava a kde bude probíhat?

Příprava začíná 16.ledna a budeme se připravovat v domácích podmínkách na našem víceúčelovém hřišti a odehrajeme několik přípravných utkání.

Na závěr bych chtěl všem hráčům poděkovat, zároveň i Romanovi Zavřelovi, který se mnou tvořil trenérské duo, vedoucímu týmu Vaškovi Zoulovi, celému vedení a popřát, ať si každý užije volno a v lednu se ve zdraví zase potkáme.

Děkujeme, ať se daří i nadále.

ZA TATRAN ROUSÍNOV : TATRANKY